contact
terug naar overzicht

huurvergelijk 2020: dit valt op

2 juli 2020

fleetkennis beheert verschillende en meerdere wagenparken. Binnen deze wagenparken zijn huur- en shortlease-auto's een fenomeen. Dat zorgt voor gemakkelijke schaalbaarheid van de wagenparken, maar het kan ook aanzienlijke kosten met zich meebrengen. Om die reden voert fleetkennis jaarlijks een huurvergelijk uit. Onze bevindingen vind je hier.

Ons huurvergelijk bestaat uit het vergelijken van verschillende autoverhuurders die heel Nederland als dekkingsgebied hebben. We kijken niet alleen naar de maandelijkse kosten, maar leggen ook de leveringskosten, administratiekosten, eigen risico, kilometers, merkaanbod en meer onder de loep.

Scherpe voorstellen blijken niet zo scherp

Wat ons opvalt: bij veel verhuurders zijn de basistarieven relatief laag. Het zijn de additionele kosten die het verschil maken. Een voorstel lijkt op het eerste gezicht scherp, maar blijkt dit in werkelijkheid niet te zijn. Om dit kostenverschil scherp in kaart te brengen, vroegen wij verschillende leveranciers langs te komen — met een offerte.

Opslagen laten huurtarieven met gemiddeld 46% stijgen

Om goed te vergelijken, hebben we voor een aantal van onze klanten de veelvoorkomende scenario’s bepaald en de bijbehorende kosten per leverancier geanalyseerd. Hieruit blijkt dat de extra opties (denk aan allseasonbanden en navigatie) extra kosten met zich meebrengen — dat laat de totale huurprijs flink stijgen. Voor één van onze klanten, die regelmatig voertuigen op Schiphol klaar heeft staan voor een vaak korte inzet, bleken deze opslagen samen gemiddeld 46% bovenop de reguliere huurtarieven te zijn:
Grafiek met huurprijzen
In bovenstaande grafiek zie je dat leverancier 10 op het eerste gezicht de duurste lijkt, doordat zij het hoogste basistarief rekenen. Bekijken we het samen met de aflever- en ophaalkosten, dan zien we ineens dat diezelfde leverancier de op één na voordeligste is. Leveranciers 2, 7 en 9 rekenen extra kosten voor het gebruik van een navigatiesysteem. De overige leveranciers bieden voertuigen aan die standaard zijn uitgerust met een navigatiesysteem — hier komen dus geen extra kosten voor bij.

Altijd de beste deal voor jou

Met een tool die wij ontwikkelden, is het mogelijk om de meest veelvoorkomende scenario’s die bij je mobiliteitsbehoefte passen te simuleren. Zo maken we de bijbehorende kosten bij verschillende leveranciers inzichtelijk. Dit heeft meerdere voordelen:
Screenshot van de huurvergelijker

  • je hebt inzicht in de te verwachten kosten
  • het geeft je een stevige onderhandelingspositie bij het aangaan van een samenwerking met een verhuurleverancier
  • je weet zeker dat je samenwerkt met de juiste partners voor de beste prijs

fleetkennis heeft afspraken met een aantal verhuurmaatschappijen, zodat we ook de wat kleinere wagenparken van voordelige huurtarieven kunnen voorzien.

Wil je meer weten over ons huurvergelijk of mogen we met je meekijken naar de beste deal voor jou? Neem dan contact op met ons.

wellicht is dit ook interessant voor u