contact
terug naar overzicht

fleetkennis verwelkomt nieuwe fleetmanagers Calvin, Arjen en Rob

3 oktober 2023

Het afgelopen kwartaal heeft fleetkennis weer drie nieuwe fleetmanagers mogen verwelkomen. Welkom Calvin, Arjen en Rob! Hieronder stellen ze zich graag aan je voor.

Calvin de Ridder

Met een achtergrond in logistiek beheer binnen de healthcare-sector brengt Calvin van de Ridder – die sinds 1 juni ons team versterkt – waardevolle ervaring naar ons team.

Calvin – een zelfbenoemde auto-enthousiasteling en probleemoplosser – vindt het interessant om klanten te helpen bij hun voertuigkeuzes, vooral diegenen die nieuw zijn in de wereld van leasen. Hij is in zijn element wanneer hij klanten en berijders op weg kan helpen met praktische tips en oplossingen voor nagenoeg elk denkbaar vraagstuk, variërend van laadvermogen en voertuigopties tot het maken van leaseberekeningen.

Wanneer Calvin gevraagd wordt naar zijn passie voor auto’s, reageert hij lachend. “Van jongs af aan wist ik al dat ik in de autobranche wilde werken, maar ik ben geen verkooptype en kan helaas niet sleutelen.” Gelukkig kan hij zijn roeping bij fleetkennis kwijt, want zijn adviseursrol zit hem als gegoten!

Calvin is zeer te spreken over de diversiteit van het werk bij fleetkennis en merkt de complexiteit ervan op. “Van tevoren dacht ik dat klanten vooral met dezelfde vragen zouden komen. De praktijk leert dat er veel maatwerk bij komt kijken. Zo staan berijders van personenauto’s voor andere vraagstukken dan berijders van bestelbussen. Geen dag en geen vraag is hetzelfde!”

De overgang naar fleetkennis is een natuurlijke voor Calvin. “In mijn eerste periode bij fleetkennis heb ik mij de werkprocessen snel eigen kunnen maken. Dat is voor een groot deel te danken aan de ontspannen werkcultuur.” Het niet-hiërarchische karakter in combinatie met de bereidheid van iedereen, inclusief de directie, om te luisteren en feedback te geven, heeft een positieve indruk op hem gemaakt.

Buiten het werk om is de geboren Houtenaar een fervent motorrijder en geniet hij van gezellige momenten met vrienden op het terras. Hij kijkt met tevredenheid terug op de warme ontvangst van zijn collega-fleetkenners en is enthousiast over zijn toekomst bij fleetkennis. 

Arjen de Bok

Arjen de BokOnze nieuwe fleetmanager Arjen de Bok stapte op 1 augustus aan boord en brengt een rijke achtergrond in de automotive met zich mee, waardoor hij al snel zijn draai kon vinden binnen onze organisatie.

Arjen heeft een passie voor zakelijke mobiliteit. De enthousiaste dertiger kan putten uit werkervaring bij een leasemaatschappij en salesrollen bij diverse autobedrijven. Door zijn ervaring kent en doorziet hij de belangen van alle partijen die tijdens contractbesprekingen aan tafel zitten en voegt hij diepte toe aan het gesprek.

Reflecterend op zijn inwerkperiode, beschrijft Arjen zijn ervaring als gestructureerd en ontspannen. “Ondanks de vele nieuwe indrukken en het leren van nieuwe werkwijzen, verliep de overgang soepel, mede dankzij de prettige ontvangst door mijn collega’s.”

Arjen omschrijft zichzelf als “regelneef”, die er genoegen in schept om processen bij klanten te stroomlijnen en mobiliteitsbeleid op strategisch niveau te helpen vormgeven. Illustrerend hiervoor is zijn betrokkenheid bij het uitrollen van Odido’s nieuwe mobiliteitsbeleid, waar de eerste orders onlangs zijn uitgeleverd. “Mooi hoe we vanaf de basis mee mogen bouwen aan nieuwe en duurzame mobiliteitsoplossingen”, zegt hij daarover.

Arjens creativiteit – hij volgde eerder een opleiding aan de School voor Journalistiek – komt goed van pas bij fleetkennis. Zijn oplossingsgerichte instelling helpt hem naar eigen zeggen om unieke benaderingen te bedenken voor de uitdagingen die op zijn pad komen.

Rob Bode

fleetkennis Rob BodeSinds 1 september heeft ook Rob Bode zich in de rol van fleetmanager aangesloten bij fleetkennis. Rob zijn vorige rol als energy transition specialist geeft hem een unieke kijk op de richting waarin de zakelijke mobiliteit zich ontwikkelt: de overgang naar rijden op elektriciteit en waterstof, hoewel dat laatste in zijn ogen nog toekomstmuziek is. We zijn enthousiast over de ervaring en energie die hij met zich meebrengt en zien in hem een waardevolle aanvulling op ons groeiende team.

Rob omschrijft zijn eerste periode bij fleetkennis als een leerzame tijd. Hij geniet van de grote variatie in zijn dagelijkse werkzaamheden; van offertes opvragen tot het verwerken van in- en uitdiensttredingen van berijders. Wat Rob het meeste aantrekt binnen deze branche is het dynamische karakter ervan. “Het werk en de rol van een fleetmanager is minder zwart-wit dan mensen wel eens denken. Bedrijven en hun berijders kunnen verschillende redenen en voorkeuren hebben voor een bepaalde vervoersoplossing. Het is voor ons als fleetmanagers cruciaal dat we rekening houden met de wensen van de bedrijven met wie we zakendoen en tegelijkertijd zien en begrijpen wat hun berijders bezighoudt. Die connectie is zo belangrijk!” Het fascineert Rob enorm om daarin de juiste balans aan te brengen en te zorgen dat iedereen tevreden is.

De vriendelijke en ongedwongen werksfeer bij fleetkennis spreekt Rob aan. “Op kantoor wordt er hard gewerkt, maar is er ook voldoende ruimte voor grappen en grollen met collega’s, wat het werken heel aangenaam maakt.” Hij wil zich binnen fleetkennis graag over de gehele breedte ontwikkelen en werkt toe naar een rol waarin klanten hem zien als een gelijkwaardige sparringpartner en een geïntegreerd verlengstuk van hun bedrijfsvoering.

Met een voorliefde voor alles wat minstens vier wielen heeft, brengt de voetballiefhebber en Formule 1-fan uit Utrecht een gezonde dosis humor en lokale trots naar ons team.

wellicht is dit ook interessant voor u