contact
terug naar overzicht

mobiliteit: méér dan alleen een leaseauto

23 augustus 2019


Iedereen is bekend met de leaseauto. Maar wist je dat bedrijven - op het gebied van mobiliteit – hun werknemers veel meer kunnen aanbieden dan alleen dat? Andere manieren om onszelf te verplaatsen, winnen aan populariteit. En ook door verduurzaming verandert de vraag van je collega’s. Geef ze een keuze, is ons advies. Een passende oplossing voor iedere medewerker: dat klinkt als een onhaalbaar verhaal? Niet met de mobiliteitstransitie die gaande is. Lees hieronder waar je jouw collega’s zoal uit kunt laten kiezen.

Reizen met het openbaar vervoer en de deelauto, de taxi nemen en parkeren: met de mobiliteitskaart is het allemaal mogelijk. Bij uitstek geschikt voor werknemers die in grotere steden wonen en voor wie de auto een last is vanwege de vaak hoge parkeerkosten. Met de mobiliteitskaart kunnen zij zich, op verschillende manieren, van A naar B verplaatsen. Dat is een duurzame én flexibele oplossing.

Leasefiets

Meer autorijders op de fiets verlaagt de CO2-uitstoot en parkeerkosten en zorgt voor een vitalere organisatie. Wonen werknemers binnen 7,5 kilometer van hun werk? Dan zijn zij geneigd de fiets te pakken. Met de e-bike wordt 15 kilometer als een gangbare fietsafstand gezien. En voor wie wat verder van zijn werkplek woont, kan de speed pedelec zeer interessant zijn. Dit vervoersmiddel haalt snelheden van tot wel 45 kilometer per uur. Vanaf 2020 geldt voor fietsen, e-bikes en speed pedelecs een bijtelling van 7%.

Deelauto

Verwacht wordt dat deelconcepten een steeds grotere rol gaan spelen in de manier waarop we ons verplaatsen. En dus ook op zakelijk gebied. Zo zien we de deelauto in stedelijke gebieden al steeds vaker. Wil je meer weten over de deelauto? Neem dan contact met ons op! We vertellen je er graag meer over.

De voordelen

Inspelen op de veranderende mobiliteit levert zowel je bedrijf als je collega’s voordelen op. Zo is er voor iedere medewerker een passende mobiliteitsoplossing te vinden, blijven zij vaak vitaler en verlaag je de CO2-voetafdruk van je organisatie.

wellicht is dit ook interessant voor u